Structuur van dit spel- en doeboekje

Rechts van elke pagina plaatsten we een symbool. Het verwijst naar een deel van de eucharistie.

Op de linker pagina vind je een kort verhaal uit de tijd van Jezus. Je kan dit voorlezen, samen lezen of door je kind laten lezen. Een leuke spelopdracht wijst naar de betekenis van het verhaal.

Op de rechter pagina ontdek je hoe christenen vandaag hun geloof beleven. Het oplossen van de opdracht geeft je de kans om te vertellen hoe jij je geloof beleeft én je kan luisteren hoe je kind dit doet.

De tijd die je hierin steekt bepalen ouders zelf. Misschien op zondag na het ontbijt even tijd maken. Zo wordt iedere zondag een beetje speciaal: een dag waarop je tijd maakt voor mekaar, God en Jezus.

De methode werd met veel praktijkervaring ontwikkeld door Lut Meykens. Ze werd al enkele jaren gebruikt en verfijnd. Ze is ideaal voor parochies die ouders bij de voorbereiding op de eerste communie willen betrekken.

De handleiding voor de ouders is geïntegreerd in het werk- en doeboekje. Voor de parochie hebben we een complete handleiding uitgewerkt met voorstellen van vergaderingen, vieringen en werksuggesties.

Een werk- en doeboekje kost € 5.
(gratis verzending vanaf 20 exemplaren)
Een handleiding wordt gratis per schijf van 20 exemplaren toegevoegd.

Een handleiding apart kost € 10.

Bij deze methode horen ook presentaties om te gebruiken in de parochie. Deze zijn gratis ter beschikking van de parochies die “In het spoor van Jezus gebruiken”. Klik hier om de PPT’s te vinden. Deze pagina is beschermd met een paswoord. Paswoord kan u aanvragen via het contactformulier.